Tot 30% korting op alles | Verloopt in:

00:00:00

Mid Season Sale: Tot 30% korting op alles

Verloopt in:

00:00:00
365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

Trouwringen voor mannen – Jouw ultieme gids

Jouw verhaal is anders dan dat van een ander en dat zou ook voor jouw trouwring moeten gelden. Van het kiezen van de juiste ringmaat tot het vinden van de perfecte afwerking; wij laten jou zien hoe je jouw trouwring kiest om jouw 'eeuwige trouw' in stijl te beginnen.

Ergens heb je ooit de persoon ontmoet met wie jij de rest van je leven wil doorbrengen... en die heeft 'ja' gezegd! Het makkelijkste gedeelte is officieel voorbij.

Vanaf hier moet jij helpen met het plannen van een bruiloft. Ofschoon je misschien tot aan je oksels in de bloemen, taarten en tafelschikkingen zit, is er één ding waarmee wij je kunnen helpen – je trouwring.

“Maar met zo veel ringen online, waar moet ik beginnen?”. Dat is wat je nu waarschijnlijk denkt. Ten eerste, stop met tegen je scherm praten... dat ziet er vreemd uit. Ten tweede, hebben wij een gids samengesteld om je te helpen met een beslissing, waarmee je de rest van je leven door moet (en die je draagt) totdat de dood jullie scheidt.

We nemen je mee door alle stadia van het kopen van je trouwring, van het vinden van de juiste maat tot het schoonhouden van de ring. Lees verder voor alles waarvan je nog niet wist dat je het moest weten over trouwringen voor mannen en hoe je de ring moet vinden om jouw verhaal te vertellen.

1 Trouwringen voor mannen – jouw ultieme gids1.1 Wat is de beste breedte voor een mannentrouwring?1.2 Kiezen van het juiste metaal voor een herentrouwring1.3 Hoe vind je de perfecte maat trouwring1.4 Stijlen herentrouwringen1.5 Wat moet je graveren op een trouwring voor mannen1.6 Niet-traditionele herentrouwringen1.7 Hoe je thuis je trouwring schoonmaakt1.8 Jij vroeg – wij antwoordden

Wat is de beste breedte voor een mannentrouwring?

Als het gaat om shoppen voor een trouwring voor mannen, dan is het vinden van de juiste maat de eerste stap. Ofschoon ringen er in vele breedtes zijn, gaan wij ons focussen op de meest populaire stijlen: 4 mm, 6 mm en 8 mm.

  • Smalle trouwringen – 4 mm
  • Medium trouwringen – 6 mm
  • Brede trouwringen – 8 mm

Als je bekend bent met ringen, dan heb je waarschijnlijk al een aardig idee van de breedte waar je naar op zoek bent. Kijk eens naar onze collectie en kies een breedte waarvan je je kunt voorstellen dat je die elke dag draagt – voor altijd. Je wilt een breedte die comfortabel genoeg is om dagelijks te dragen, zonder dat hij in de weg zit tijdens je werk.

Als je nieuw bent op het gebied van ringen of als je voor je partner gaat shoppen, zien we dat de meeste mannen trouwringen ringen die tenminste 8 mm breed zijn. Over het algemeen voelen mannen met langere of grotere vingers zich prettiger met een ring van 8 mm, terwijl kerels met kortere en smallere vingers de voorkeur geven aan 6 mm.

Kiezen van het juiste metaal voor een herentrouwring

Nu we de breedte hebben bepaald, wordt het tijd voor het leuke deel… de metaalsoort kiezen. Uiteraard heeft dat effect op hoe jouw trouwring eruitziet, maar nog meer dan dat, beïnvloedt het de prijs en hoe je de ring moet onderhouden.

Voordat je verder gaat: Ben je op zoek naar een ring die past bij die van je partner? Zo ja, dan is het al geregeld. Kies exact hetzelfde metaal en je bent klaar. Als een precieze match niet jouw ding is, kun je die van je partner nog steeds aanvullen met een bijpassende kleur, gravering of met een passende afwerking.

Omdat de trouwring die je kiest om je vinger zal zitten, wil je geen ring die niet comfortabel aanvoelt, een allergische reactie veroorzaakt, of zijn vorm verliest als je tegen iets hards stoot... per ongeluk natuurlijk.

Gouden trouwringen voor mannen

Trouwringen van puur goud zijn zacht, verliezen makkelijk hun vorm en zijn duur. De meeste kwalitatief hoogwaardige gouden ringen zijn 18-karaats – wat wil zeggen dat 18/24 of driekwart van de legering (een combinatie van metalen) goud is. Voor de uitstraling van goud, zonder het prijskaartje, kun je eens kijken naar goudvergulde ringen.

  • Voordelen: Klassiek en traditioneel voor bruiloften, worden niet snel dof
    -Nadelen: Duur, ringen van puur goud verliezen makkelijk hun vorm

Platina trouwringen voor mannen

Platina is een zeldzaam, dicht metaal en kostbaarder dan goud. Afgezien van zijn zeldzaamheid, is platina een uitstekende keus voor een trouwring omdat het sterk en duurzaam, iets wat nooit voor goud zal gelden.

-Voordelen: Duurzaam en sterk, hypoallergeen voor een gevoelige huid -Nadelen: Duur, kan zwaar aanvoelen vanwege zijn dichtheid.

Titanium trouwringen voor mannen

Titanium is een sterk metaal dat verrassend licht van gewicht is. Een titanium trouwring weegt ongeveer ⅕ van wat een platina ring weegt. Als je nieuw bent op het gebied van het dragen van ringen of je zorgen maakt over hoe een zware ring aanvoelt, dan is een titanium trouwring een veilige optie.

-Voordelen: Lichtgewicht, erg sterk, bestand tegen buigen -Nadelen: Kan duur zijn, moeilijk om te vergroten

Trouwringen van sterling zilver voor mannen

Zilver dat het meest wordt gebruikt in trouwringen is 925 zilver of sterling zilver. Dat wil zeggen dat 92,5% van het metaal zilver is en het restant uit koper bestaat. In tegenstelling tot puur zilver, dat zacht is, zorgt de toevoeging van koper ervoor dat sterling zilver hard en sterk is en een geweldige keus voor een trouwring.

-Voordelen: Klassieke keus voor een trouwring, sterk, goedkoper dan goud -Nadelen: Gevoelig voor aanslag, kan buigen en krassen bij dagelijks gebruik

Wolfraam trouwringen voor mannen

Afgezien van diamant, is wolfraam het sterkste materiaal ter wereld. Tenzij je weet waar je trouwringen van vibranium kunt kopen, komt wolfraam het dichtst bij onbreekbaar. Wolfraam is ook extreem krasbestendig en betaalbaar. Wolfraam trouwringen buigen niet... dus bij een ongeluk, zal de ring niet vervormen en je vinger afknellen.

-Voordelen: Hypoallergeen, extreem sterk en krasbestendig -Nadelen: Moeilijk te vergroten, bij extreme druk kan wolfraam breken (niet buigen)

Ofschoon goud, platina en zilver klassieke trouwringmaterialen zijn, hangt er wel een prijskaartje aan om te voldoen.

Voor ons gaat het bij een trouwring voor mannen om de toewijding die erachter zit. De belofte die je aan je partner doet. Om de kracht van zo'n verbintenis te matchen, heb je een trouwring nodig die net zo sterk is, maar wel betaalbaar.

Roestvrijstalen trouwringen voor mannen

Als je roestvrij staal hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan keukenapparatuur – niet aan sieraden Maar voor duurzaamheid en kwaliteit, en ook voor hoe het eruit ziet, is roestvrij staal een alternatief voor de traditionele platina en gouden trouwringen om in gedachte te houden.

Uiteindelijk, als het sterk genoeg is om de Empire State Building te bouwen, kan het alles aan waar je het aan onderwerpt.

De 2 meest gebruikte soorten roestvrij staal in herentrouwringen zijn: -304 roestvrij staal – Ringen, gemaakt van 304 roestvrij staal zijn erg goed bestand tegen oxidatie en corrosie, wat betekent dat ze niet roesten. Het wordt ook als hypoallergeen beschouwd.

  • 316 roestvrij staal – Voor een hogere staalkwaliteit, wordt 316L roestvrij staal gebruikt. Het wordt vaak chirurgisch staal genoemd omdat het wordt gebruikt om chirurgische instrumenten te maken, en het is hypoallergeen. Ofschoon chloor en zout water roestvrij staal kunnen aantasten, is 316L beter bestand tegen corrosie dan andere soorten. Goed nieuws als je vergeet om je ring af te doen voordat je gaat zwemmen.

Laat de duurzaamheid van een roestvrijstalen trouwring je niet voor de gek houden. Ondanks zijn sterkte, is het een extreem lichtgewicht materiaal. Dat is goed voor een ring die je van plan bent elke dag te dragen.

Ofschoon elk land zijn eigen trouwgewoontes en tradities heeft, is er een onderdeel dat ze allemaal verbindt – prijs. Bruiloften zijn duur. Behalve bestand tegen roest en aanslag zijn roestvrijstalen trouwringen ook betaalbaar.

Met zijn natuurlijke zilverkleur, krijg je de uitstraling van een zilveren of platina trouwring, maar dan zonder het bijbehorende prijskaartje. Hetzelfde geldt voor een goudkleurige of goudvergulde roestvrijstalen ring – de sterkte van het staal met de uitstraling van goud, zonder dat je een fortuin uitgeeft.

Maar laat al dit praten over sterkte, duurzaamheid en bestendigheid je niet al te enthousiast maken. Trouwringen van roestvrij staal zijn nog steeds sieraden en moeten met zorg worden behandeld. Het kryptoniet van roestvrijstalen trouwringen is chloor. Roestvrij staal is gevoelig voor chloor en moet worden afgedaan voordat je gaat zwemmen in chloorhoudend water of het kan zijn glans verliezen.

En als we het over glans hebben: als het om metalen trouwringen voor mannen gaat, zijn er verschillende soorten afwerking om uit te kiezen.

  1. Gepolijste afwerking – Glans (of hoogglans) is de klassieke keus voor de trouwring van een man en beschrijft ringen als met een gladde, weerschijnende afwerking. Je zou je eigen weerspiegeling in de reflectie van de ring terug moeten kunnen zien. Nadeel is dat krassen snel zichtbaar zijn.
  2. Matte of satijnen afwerking – Trouwringen met een matte of satijnen afwerking voelen ook glad aan, maar weerkaatsen minder dan gepolijste trouwringen. Denk bijvoorbeeld aan een beslagen spiegel – het geeft eerder een wat diffuus licht dan dat het weerspiegelt. Het verbergt wel beter lichte krassen.
  3. Geborstelde afwerking – Voor een actieve levensstijl, is een ring met een geborstelde afwerking de beste keus omdat het krassen beter verbergt dan de andere opties. Deze stijl wordt gemaakt door gebruik te maken van een staalborstel voor een subtiele textuur. Het heeft dezelfde zachte glans als bij een matte afwerking.
  4. Combinatie of gemengde afwerking – Bij herentrouwringen met een gecombineerde afwerking, worden 2 soorten gecombineerd tot één geheel. Het is vaak een mix van een gepolijste afwerking met satijnen details. Combineren van 2 of meer soorten afwerking geeft je trouwring extra textuur en zorgt ervoor dat hij opvalt tussen alle andere ringen.
  5. Hamerslag-afwerking – Deze stijl afwerking komt aan zijn naam door de kleine deukjes rond de ring. Het lijkt erop alsof de textuur is gemaakt door met een hamer op de ring te slaan. Je krijgt nog steeds de glans van een gepolijste ring, maar met extra textuur die voorkomt dat het te fel weerkaatst.
  6. Gedetailleerde afwerking – Dit is niet per se een afwerking – het zijn meer de toevoegingen die je in veel herentrouwringen terugvindt. Toevoegen van kleine steentjes, hout of een gravering maakt van jouw trouwring een nog unieker stuk en trouw aan jouw verhaal.

Wat zijn ringen van damaststaal?

Damaststalen ringen worden gesmeed door 2 soorten roestvrij staal samen te vouwen. Elke damaststalen ring heeft een uniek patroon dat lijkt op houtnerf of stromend water.

De meeste damaststalen ringen zijn handgemaakt. Dat is iets dat de prijs kan beïnvloeden, en zeker iets om in de gaten te houden als je op zoek bent naar een echt unieke ring.

De gebruikte techniek om damaststaal te maken is dezelfde als die ook gebruik werd om zwaarden te smeden, in het oude Japan en het Midden-Oosten (waar de naam damast, of Damascus, vandaan komt).

Zelfs de Vikingen gebruikten damaststaal om zwaarden te maken. (Wij Denen kunnen het ook niet helpen dat we elke kans waarnemen om de Vikingen erbij te halen).

Ofschoon jij je ring waarschijnlijk niet zult hanteren als een Japanse Samurai-katana, kan jouw ring van damaststaal alles aan wat hem kan overkomen, zonder te roesten. Net als bij ander roestvrij staal, heeft ook damaststaal een achilleshiel – chloor en zout water. Doe de ring dus af voordat je daarin duikt en je trouwring zal er net zo episch uit zien als het verhaal dat je vertelt.

Damaststalen ringen; voor- en nadelen
Voordelen

  • Kracht met wortels in het Vikingtijdperk
  • Makkelijk te onderhouden en schoon te maken
  • Uniek design

Nadelen

  • Moeilijk te vergroten
  • Chloor en zout water moeten vermeden worden
  • Duurder dan andere soorten roestvrij staal

Hoe vind je de perfecte maat trouwring

Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs, zoals een gepolijste roestvrijstalen ring, of iets met wat meer pit (maar niet te veel, want je gaat hem wel elke dag dragen), het allerbelangrijkste is de pasvorm.

Het vinden van de juiste pasvorm en net als het vinden van de perfecte partner. Neem geen genoegen met minder.

Alleen omdat de ring aan je vinger glijdt, betekent dat nog niet dat het de correcte maat is. Als de trouwring te groot is, kan hij afglijden terwijl je je handen wast. Als hij te klein is, kan hij knellen of de bloedcirculatie schaden.

Om de juiste maat voor je trouwring te vinden, kun je starten met het downloaden van onze Ringmatengids hier of een set = ringmaatbanden bestellen. Als je dan eenmaal je maat gevonden hebt met een van de beschreven methodes in de gids, check dan de maattabel om te bekijken welke maat ring je moet hebben.

Meet je vinger bij voorkeur als je het niet te warm of te koud hebt, voor meer nauwkeurigheid. Warmte veroorzaakt zwelling en kou maakt je vinger smaller dan normaal.

Denk er ook aan om te meten aan het eind van de dag omdat je vinger dan meestal op z'n dikst is. Je zult merken dat je vingers 's ochtend smaller zijn. Probeer het morgen maar eens te testen. Je zult het zien!

Op de foto: 3 Witte Ringmeters

Als je een trouwring koopt als een verrassing of een cadeau en de juiste maat niet zeker weet, begin dan met een gemiddelde maat.

De meest voorkomende maat voor een herenring is circa 62.33 mm. Houd er rekening mee dat bredere ringen meestal wat strakker zitten. De meeste mannen nemen en halve maat groter als ze voor een bredere ring gaan.

Stijlen herentrouwringen

Wacht even... dacht je dat je al klaar was? Het uitzoeken van een trouwring gaat niet alleen maar over uitstraling – hij moet ook draagbaar zijn. Hier is een overzichtje van 4 van de meest populaire ringstijlen.

  1. Classic Court of Comfort Fit-ringen – Deze stijl trouwringen voor mannen is zowel aan de binnen- als aan de buitenkant afgerond. Deze stijl staat over het algemeen bekend als 'comfort fit' omdat hij comfortabel om je vinger zit en relatief gemakkelijk aan- en afschuift. En omdat je een trouwring normaal niet vaak afdoet, is comfort alles. Ook wel bekend als ‘Full Court ‘ of ‘Traditional Court’, is het de meest voorkomende vorm en ringstijl.
  2. D-shape of Dome-ringen – Deze ringstijl is net zo populair als Full Court-ringen. In tegenstelling tot een 'Classic Court'-ring, is de buitenkant van een D-vorm-ring rond, terwijl de binnenkant plat is. Dit zorgt voor een koepelvorm aan de bovenkant...of een D. Ringen met een D-vorm zijn perfect voor mannen die houden van een strakkere pasvorm zonder dat dat afbreuk doet aan de traditionele vorm van een 'comfort fit'-ring. Koepelvormige ringen komen, net als 'classic courts' minder snel vast te zitten in kleding of machines.
  3. 'Flat'-ringen – Platte ringen zijn precies wat de naam al aangeeft… plat. Ontworpen met een vlakke binnen- en buitenkant, staat platte ringen er bekend om dat ze comfortabel dragen, maar ze kunnen makkelijk vasthaken aan kleding of machines.
  4. 'Flat Court'-ringen – Je kunt 'Flat Court'-ringen zien als omgekeerde 'D-shape'-ringen – met een platte buitenkant en een ronde binnenkant.

Wat moet je graveren op een trouwring voor mannen

In de tijd van emoji's en snelle tweets, vervagen gedachten snel. Dat maakt een gegraveerde herenring zelfs nog persoonlijker en blijvend. Zie het als een andere manier om je liefde te tonen, het moment te gedenken en jouw ring nog unieker te maken.

Je weet wie je bent en welk verhaal je wilt vertellen. Jouw trouwring moet dat uitdragen en er zijn eindeloze manieren om die persoonlijk te maken. Graveer je trouwdatum of de initialen van je verloofde. Personaliseer je ring met de GPS-coördinaten van de plaats waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten of gebruik een woord dat jouw verhaal omschrijft.

Bij Trendhim bieden we lasergravering aan de binnenkant van de meeste ringen om jouw bruiloft zo veel specialer te maken.

Weet je niet wat je wilt schrijven? check hier meer dan 30 graveerideeën.

Niet-traditionele herentrouwringen

Jouw verhaal is anders dan dat van een ander en dat zou ook voor jouw trouwring moeten gelden. Als je niet geïnteresseerd bent in de traditionele weg, check dan hier 2 van onze meest favoriete opties voor unieke, alternatieve trouwringen.

Siliconen trouwringen voor mannen

Niet alleen zijn siliconen ringen comfortabel in het dragen, maar ze zijn ook superlicht, flexibel en veilig om te dragen naar de sportschool of als je met je handen werkt. En er is geen reden om een siliconenring af te doen onder de douche of in het zwembad, omdat ze waterdicht zijn. Dat heeft metaal niet.

Plus, siliconentrouwringen geleiden niet en zijn veilig voor degenen die met zijn handen werkt in de buurt van elektriciteit en bliksem. Thor zou er blij van zijn geworden.

Keramische trouwringen voor mannen

Het dragen van een keramische trouwring is een ervaring op zich. Ze zijn zo licht van gewicht dat het zal aanvoelen alsof je helemaal geen ring draagt. Goed nieuws voor een ring die je de hele dag draagt.

Omdat keramiek geen metaal is, veroorzaakt het geen problemen bij mensen met huidallergieën en daarom zijn ze hypoallergeen. Keramische ringen zijn ook niet-geleidend en je hoeft ze dus niet af te doen om letsel of schade aan elektronische apparatuur te voorkomen.

Hoe je thuis je trouwring schoonmaakt

Ongeacht de soort trouwring waar je voor kiest – van wolfraam en titanium tot goud of roestvrij staal – het is belangrijk om je ring schoon te houden. De volgende methode is veilig voor de meeste soorten trouwringen, wat wil zeggen dat sieraden of stenen (als je ring die heeft) niet beschadigen en metaal geen krassen oploopt.

  1. Schenk warm water in een kom of schaaltje en voeg enkele druppels mild afwasmiddel toe.
  2. Dip een zachte, pluisvrije doek in het zeepwater en veeg de ring voorzichtig schoon. Je kunt ook een zachte tandenborstel als hulpmiddel gebruiken.
  3. Spoel de trouwring af met schoon warm water en gebruik je vinger om eventuele zeepresten weg te wrijven.
  4. Droog de ring goed af met een schone handdoek en laat hem drogen voordat je hem weer omdoet.

Gebruik geen bleekwater, chloor of aceton om je trouwring (of een andere ring!) schoon te maken. Deze harde chemicaliën kunnen het metaal van je ring aantasten... zelfs roestvrij staal. Je kunt ook beter schuurmiddelen zoals bakpoeder of korrelige tandpasta vermijden, omdat het metaal dan kan krassen.

Jij vroeg – wij antwoordden

Waar kan ik online herentrouwringen kopen

Trendhim heeft een uitgebreid assortiment trouwringen voor mannen in roestvrij staal, keramiek, silicone en titanium.

Wat is het verschil tussen een trouwring en een trouwband?

Trouwbanden voor mannen worden in Nederland en België meestal gewoon trouwringen genoemd. Ze worden gedragen om de ringvinger van je linkerhand als een teken dat je getrouwd bent en dus niet beschikbaar.

Banden zijn over het algemeen vlak en hebben minder design dan een ring. Herenbanden behoren tot de ringen en de 2 woorden worden vaak door elkaar heen gebruikt.

Aan welke vinger draag je een herentrouwring?

De meeste mannen in Nederland en België dragen hun trouwring aan hun linker ringvinger. Het is traditioneel om hem aan de vierde vinger te dragen, maar dat is geen vaststaande wet.

Wat zijn unieke herentrouwringen

Alles wat breekt met traditie kan beschouwd worden als uniek. Probeer eens silicone, rubber of zelfs een keramische trouwring voor iets aparts. Of kijk eens naar een duurzame roestvrijstalen ring met een patroon of een gravering die hem uniek maakt.

Datzelfde geldt voor kleur. Ga, voor een echt unieke trouwring, voor blauw, rood of zelfs zwart. Dat zijn geen geijkte kleuren en ze voegen iets toe aan de niet-traditionele stijl waarnaar je op zoek bent.