Black Week | Tot 30% korting op alles

Black Week | Tot 30% korting op alles

365 dagen retourbeleid - we stellen geen vragen!
Verzending €4 - Gratis verzending vanaf €59-
Contacteer ons

52 manieren om een pochet te vouwen

Stap-voor-stapgids met 52 manieren om een pochet te vouwen. Het aantal bolletjes geeft de moeilijkheidsgraad aan.

1 52 manieren om een pochet te vouwen1.1 Hoe vouw ik een pochet?1.2 Regels voor het vouwen van een pochet1.3 Toen wij met het vouwen van pochetten begonnen

Hoe vouw ik een pochet?

Ben je benieuwd hoe je een pochet of zakdoek nu eigenlijk het beste kunt vouwen?

Hier zie je hoe je een standaardpochet of -zakdoek het makkelijkst kunt vouwen.

  1. Begin met de pochet neer te leggen met de opdruk naar beneden
  2. Vouw hem in tweeën van rechts naar links
  3. Vouw hem dan nogmaals in tweeën van links naar rechts, waarbij je aan de rechterkant een strook onbedekt laat
  4. Vouw hem dan in tweeën van boven naar beneden
  5. Vouw tot slot de onderkant naar boven en achter de voorkant. Pas de maat aan aan het formaat van je jaszakje.

Regels voor het vouwen van een pochet

Er zijn niet veel regels voor het dragen van een pochet, wat dus betekent dat bovengenoemde vouwen optionele, creatieve opties zijn. Je bent dus vrij om je eigen vouw te bedenken. We adviseren echter om niet dezelfde stof te gebruiken voor je stropdas/ vlinderdas en voor je pochet. Dat ziet er namelijk te gelikt uit. Experimenteer in plaats daarvan eens met kleuren die goed bij elkaar passen. Kijk maar eens naar ons artikel over pochetten, als je een goed inzicht wilt krijgen in het begrijpen van de kleurtheorie.

Als je op zoek bent naar enkele goede beginnersvouwen, adviseren we de presidentiële vouw of de klassieke éénpuntsvouw. Als je liever voor iets meer casual gaat, maar nog steeds voor een vouw die in enkele seconden klaar is, dan is er de pofvouw. Zoek je echt een uitdaging? Probeer dan eens een roosvouw of de vouw met 4 hoekige pieken.

Toen wij met het vouwen van pochetten begonnen

Voor de uitvinding van de tissues, vertrouwden mannen op kleine stukjes stof om hun vermoeide wenkbrauwen af te vegen, hun loopneuzen te snuiten of de onsmakelijke voedselresten van hun kin te verwijderen. De zakdoek heeft lang dienst gedaan als persoonlijk hygienevoorwerp in de handen en binnenzakken van mannen over de hele wereld.

De pochet is in feite natuurlijk een zakdoek, maar een die puur voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt. de stof is meestal dunner en hij heeft kleuren en decoratieve details. De trend van het opvouwen en instoppen van een prachtig stukje stof (oftewel een pochet) in jasjes begon in de '20 jaren van de vorige eeuw, maar raakte weer uit de mode in de jaren '60. De heropleving in populariteit kwam in de jaren '90 toen acteurs in bekende TV-shows ze weer begonnen te gebruiken.